vrijdag 28 september 2012

Kabouters


1 mei 2010, 17:07

Arjen heeft een vriendje, Ferre. Het zijn echt boezemvrienden al vanaf hun jongste jaartjes

Ferre is de zoon van vrienden van ons, de mannen schelen maar 2 maanden en hebben 4 jaar lang wekelijks bij dezelfde oppas gezeten. Tijdenlang was Ferre Arjen de baas . Hij is wat steviger gebouwd en doordat hij al een oudere zus heeft ook wat eerder van zich af leren bijten. Inmiddels is deze discrepantie weer bijgetrokken en laat onze erfgenaam zichzelf ook gelden. Wij hebben ook het grootste respect voor onze gastouder die hen wekelijks onder de duim moet houden

Omdat de heren nu beide op de kleuterschool zitten, de een hier in Gorinchem en de ander in Woudrichem, gaan we geregeld met z'n allen op pad. Want het is zo jammer dat ze niet meer samen kunnen spelen, en voor ons is het ook gelijk gezellig.

Zo waren we een paar weken geleden met zijn allen in een binnenspeeltuin in de buurt van Tiel. Terwijl de mannen en kinderen aan het uitrazen waren, konden wij lekker bijkletsen.

Toen het volk uitgespeeld was, en wij huiswaarts wilden keren, liepen de mannetjes gebroederlijk naast elkaar en vingen wij de volgende dialoog op:

A: leuk gespeeld he?
F: Ja
A: De volgende keer gaan we naar Plopsaland
F: Dat kan niet joh, want ik ben bang van kabouters!

Deze uitspraak ontlokte aan de aanwezige volwassenen een hoop gegrinnik op, deze stoere vent die in de hoogste bomen klimt en geen gevaar ziet, is bang van kabouters.

Onze zoon nam dit echter heel serieus op en is op zoek gegaan naar een oplossing. Hij heeft nou eenmaal bedacht dat ie naar Plop wil en Ferre moet mee, maar eerst moet dat probleem de wereld uit.

Een week later had onze huispsycholoog de oplossing en deelde aan ons mede dat Ferre helemaal niet bang hoefde te zijn, want a) kabouters bestaan alleen in verhaaltjes en b)ze zijn ook nog eens heel klein. Twee redenen om er niet bang voor te zijn.

De volgende dag in de kerk zat Arjen vol spanning op zijn vriend te wachten met het goede nieuws.
A: Hey Ferre, je hoeft niet bang te zijn voor kabouters, want ze zijn maar heel klein.

Maar of Ferre hier genoegen mee neemt?...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten