vrijdag 28 september 2012

Burendag


3 okt 2010, 20:52

Bonje met de buren , In Holland staat een huis, De rijdende rechter. Allemaal programma's waar wij gisteren zo aan mee hadden kunnen doen. Of was dit gewoon een late editie van de landelijke burendag , alleen dan een week te laat. Wij hadden geen pingpongende Wim Lex in de straat, wij hadden poep, shit, stront, schijt, kortom een verstopt riool .

Heel de dag zijn wij met de buren bezig geweest in de tuin. Hoe dat zo? Maar niks geen spelletjes en gezellige buurtBBQ...

's Morgens om 8.30 stond ik met een emmer stront buiten en de buren idem dito. Bij ons beide kwam de stront via de WC naar boven. Een enorme stank vulde het huis, ergens moest een verstopping zitten. Wij zaten samen letterlijk en figuurlijk in de shit. En misschien niet eens die van onszelf maar die van de buren!

Om 9.00 stond de gemeente voor de deur. En die was echt niet van plan om iets te gaan doen. We moesten er eerst maar eens achter zien te komen, waar de verstoppping zat, dat betekende dus dat er gegraven moest worden op de erfgrens tussen onze voortuintjes. Inmiddels vormde zich bij ons op de stoep al een flinke verzameling buren, die geinteresseerd en opgelucht (dat het niet bij hen was) stonden te kijken hoe de buurman tot zijn knieen in de bagger stond.

Ook de buurman van 2 huizen verder (loodgieter notabene) stond de beste stuurlui uit te hangen, en constateerde dat die verstopping echt niet op onze grond kon zitten, maar dat de aanleg van het riool 22 jaar geleden niet goed is gebeurd, omdat wij op elkaar aangesloten zijn en dat mag niet, blijkbaar moet iedereen een eigen afvoer en aansluiting op het hoofdriool hebben. Doordat er in die verbinding een verstopping zat, was de gemeente de klos. (ja ik weet nu alles over de afvoer van poep). Wij waren dus niet verantwoordelijk voor de oplossing van dit probleem en de gemeente Gorinchem wel.

Om 10.30 was de gemeentemeneer weer terug en ditmaal met zo'n doorspuit installatie, waarmee ze met zo'n 5 bar je leidingen doorspuiten. Je zou zeggen probleem opgelost.
Helaas, toevallig of gelukkig zou je bijna zeggen kwamen we er door dat graven ook achter dat de afvoer die uit ons huis kwam afgescheurd was door verzakking van de grond en dus hadden we nog een tweede probleem. Nu moest er dus een loodgieter aan te pas komen, maar die kwam echt niet in het weekend. De buurman annex exloodgieter, beweerde dat wij dat makkelijk zelf konden doen en zodoende zijn ze 4 man en een vrouw sterk heel de rest van de middag bezig geweest om het lek te dichten.
De flauwe grappen waren van uitzonderlijk triest niveau, maar de sfeer werd er steeds beter op en uiteindelijk zagen we de humor er wel van in. Eind van het liedje zaten we met zijn allen bij ons met een biertje erbij te chinezen in het kader van de saamhorigheid. (Chinees of all things, we konden daarna iig de WC snel uittesten, want die chinees werkt goed voor de stoelgang)

Maar als ik heel eerlijk ben, doe ik volgend jaar liever gewoon mee aan de nationale burendag en van mijn part komt zijn koninklijke hoogheid dan in mijn tuin pingpongen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten